Nie Po Drodze

17:48:00

Tytułowe "Nie Po Drodze" to studio tatuażu mieszczące się w Krakowie, zaprojektowane przez Joannę Kubieniec


W ramach niewielkiego, jednoprzestrzennego lokalu zostały wydzielone osobne strefy funkcjonalne: poczekalnia z recepcją, stanowiska pracy oraz zaplecze. Każdą z funkcji wydziela ścianka z poliwęglanu komorowego zamocowna w stalowej, czarnej ramie. Transparentność materiału sprawia, że lokal wydaje się być otwaty, bardziej przestronny przy jednoczesnym widocznym podziale na strefy. Całość wnętrza charakteryzuje minimalizm. Lokal został urządzony bez zbędnych elementów i dekoracji. Uwagę moją zwróciła graficzna geometria pojawiająca się we wnętrzu - czarne profile ścianek jak i mebli (recepcji oraz regałów - pomocników przy stanowiskach) dodatkowo porządkują całe pomieszczenie. Prostota rozwiązań oraz użyte materiały sprawiają, że wnętrze jest w odbiorze bardzo sterylne - w teorii jak i w praktyce. Co powiecie na takie wnętrze?  












 Projekt: JOANNA KUBIENIEC


----  Zdjęcia wykorzystane za zgodą autorów  ----

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Ciekawe. Naprawdę proste, trochę nie w moim stylu, ale ładne :)

    OdpowiedzUsuń